Blue Air anunță datele de trafic pentru aprilie și încurajează clienții să rezerve din timp, lansând o ofertă cu tarife reduse pentru vară

București, 6 mai 2022

BLUE AIR raportează cu 180% mai mulți pasageri transportați față de anul trecut și, de asemenea, cu 22% mai mulți pasageri către/dinspre România au călătorit cu compania aeriană în aprilie 2022, comparativ cu perioada pre-pandemică 2019.

 

Blue Air se așteaptă ca prețurile în creștere ale combustibilului să aibă un impact asupra cererii călătoriilor de vară și încurajează pasagerii să își rezerve din timp vacanțele de vară.

 

Blue Air a transportat 236.000 de pasageri la bordul aeronavelor sale în luna aprilie 2022, cu un grad de încărcare ridicat pentru industrie, de 86%, și a deservit peste 85 destinații, oferind un preț accesibil pasagerilor care au ales serviciile companiei aeriene ultra-low cost în perioada Paștelui.

 

Blue Air are o perspectivă pozitivă, având în vedere revenirea cererii de vârf în aprilie, compania estimand totuși că cererea în timpul sezonului de vară ar putea fi afectată de prețurile prohibitive ale combustibilului, care vor crește în mod inevitabil tarifele aeriene in cursul verii.

 

Suntem cu adevărat bucuroși să vedem redresarea impresionantă a cererii pentru călătorii aeriene la prețuri accesibile din luna aprilie și este și mai liniștitor pentru strategia noastră de afaceri faptul că am înregistrat cu peste 20% mai mulți pasageri în comparație cu aceeași perioada în 2019 in România, piața noastră de origine. Cu toate acestea, rămânem îngrijorați de faptul că cererea este concentrată în perioadele de vârf, iar cea mai recentă creștere a prețurilor combustibilului pentru avioane amenință să amane recuperarea anticipată, în ciuda eforturilor pe care companiile aeriene le-au depus pentru a reveni la nivelurile pre-pandemie., a spus Krassimir Tanev – CCO al Blue Air și a adăugat: Îi incurajăm cu tărie pe clienții noștri să-și rezerve devreme vacanțele de vară pentru a beneficia de cele mai bune oferte. Preturile biletelor nu vor mai fi atat de avantajoase ca in acest moment!

 

Blue Air oferă, pentru o perioadă foarte limitată, reduceri de până la 20% la toate zborurile cu date de călătorie între 1 iunie și 31 octombrie 2022.

 

Reteaua de vara Blue Air include o selecție excelentă de destinatii unde te poti bucura de mare și soare, city break-uri și destinații noi perfecte pentru explorat.

 

În vara anului 2022, Blue Air operează un total de 109 rute, inclusiv 41 de rute noi și peste 30 de rute exclusive.

  • Rute noi lansate în aprilie: Madeira (Funchal), Teneriffe, Dusseldorf, Alicante și Porto;
  • Cel mai mare transportator aerian între România și Portugalia: Lisabona, Madeira, Madeira, Porto;
  • Cel mai mare transportator între România și Grecia: 11 destinații grecești;
  • Rute exclusive:
  • București - Funchal, Bordeaux, Porto, Skiathos, Kefalonia, Bilbao, Florența, Linate, Olbia, Split;
  • Cluj - Amsterdam, Paris CDG, Constanța, Dublin, Burgas;
  • Iași - Mykonos, Zakynthos, Köln, München, Paris CDG, Dublin ;
  • Bacău - Bruxelles, Barcelona, Madrid, Beauvais, Dublin ;
  • Turin - Santorini, Reggio Calabria.

Despre Blue Air:

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra - Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.