BLUE AIR primește în flota sa cea de-a 4-a aeronava BOEING 737-8 MAX de ultimă generație

București, 9 septembrie 2021

Blue Air anunță intrarea în serviciul operațional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD. Blue Air a recepționat astazi cea de-a 4-a aeronava Boeing 737-8 MAX în cadrul flotei sale, dupa ce acum o saptamana a sosit cea de-a 3-a aeronava de acelasi tip. Toate cele 4 aeronave noi au fost aduse în România în ultimele 6 luni ale acestui an, prima venind în 1 Aprilie 2021.

Krassimir Tanev, Chief Commercial Officer: “Ne bucurăm că în 6 luni am reusit sa aducem în flota Blue Air 4 aeronave Boeing 737-8 MAX, în ciuda perioadei dificile în care încă ne aflam. Aceste momente susțin promisiunea Blue Air de a se angaja la a fi prima optiune de transport aerian pentru români, oferind confort sporit și o experiență de zbor mult mai placută pentru clienții noștri”. 

Blue Air este singurul operator aerian român care opereaza zboruri comericale cu un avion de tip 737-8 MAX. Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD, va intra în serviciul operațional maine, 10 Septembrie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe rutele București Otopeni – Amsterdam si București – Milano Linate.

Aeronavele MAX opereaza zboruri către cele mai atractive destinații ale Blue Air – Milano Linate, Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle. 

Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile). 

737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG. 

737-8 MAX este mai sustenabil, mai silențios și mai prietenos cu mediul, oferă costuri reduse de operare și de mentenanță și reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei și de garantare a competitivității sale pe termen lung. Blue Air va mai primi în flota încă 9 aeronave de tip 737 MAX până la sfârșitul anului 2022.

Primirea în flotă a celor 4 MAX-uri reprezintă momentul de restart al Blue Air în cadrul planului său de reconstrucție după criza fără precedent care a marcat aviația în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Noul slogan al Blue Air, The better way to fly, reprezintă atât o declarație, cât și o promisiune. Blue Air se angajează să ofere cea mai bună experiență din segmentul ULC (ultra-low-cost), mizând pe dezvoltarea rețelei, prioritizând aeroporturile primare sau centrale care asigură soluții de conectivitate rapide și eficiente, și menținând cele mai accesibile prețuri de călătorie.

Despre Blue Air:

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra - Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.