Iasi

Despre Iasi

Un oras incarcat de istorie, Iasi este gazda perfecta pentru turistii veniti in cautare de povesti si autentic romanesc. De-a lungul timpului, fosta capitala a Moldovei a cunoscut atat vremuri de neliniste, cat si perioade de dezvoltare extraordinara, devenind un punct de reper in ceea ce priveste inovatia in stiinta, arta si cultura. Cladirile cu o arhitectura impresionanta, numeroasele case memoriale, muzee si manastiri fac dovada unui trecut fascinant care merita descoperit pe indelete. 

Devenit un centru universitar important, Iasi este, in prezent, un oras modern, exuberant si plin de viata. Concertele, targurile si diversele spectacole sunt constant pe lista de optiuni de divertisment, iar restaurantele traditionale romanesti sau diversele baruri cu design contemporan suna tentant dupa o zi petrecuta explorand orasul la pas. Daca vrei sa te bucuri de o experienta autentica a orasului, nu uita de bucataria cu specific moldovenesc. Exista in Iasi numeroase restaurante unde poti savura o portie zdravana de sarmalute-n foi de vita, poale-n brau si placinte calde, abia scoase din cuptor.

Spiritualitatea ortodoxa este strans legata de istoria acestui loc, astfel ca, pe langa obiective cunoscute precum Palatul Culturii, in Iasi poti vizita si numeroase biserici si manastiri, unele dintre acestea foarte vechi, cu un trecut impresionant. Biserica Trei Ierarhi, Manastirea Golia si Catedrala Mitropolitana din Iasi nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau. Pentru cateva ore de relaxare in natura, cele mai potrivite destinatii sunt Gradina Botanica si Parcul Copou. 

Bilete de avion Iasi

RECOMANDARI

Bine de stiut

Transport public

Multe dintre obiectivele turistice importante ale orasului sunt accesibile la pas, iar pentru distante mai lungi, sistemul de transport public este o optiune convenabila. In Iasi, circula atat autobuze, cat si tramvaie care fac legatura intre zonele principale. Biletele trebuie achizitionate la chioscuri speciale inainte de imbarcare, iar validarea se face in interiorul mijlocului de transport.

 

Electricitate

220V / 50Hz

Priza standard europeana

City connections

Amsterdam

AMS Netherlands

Barcelona

BCN Spain

Bordeaux

BOD France

Bruxelles

BRU Belgium

Bucharest

OTP Romania

Catania

CTA Italy

Cluj

CLJ Romania

Copenhagen

CPH Denmark

Dublin

DUB Ireland

Frankfurt

FRA Germany

Helsinki-Vantaa

HEL Finland

Ibiza

IBZ Spain

Larnaca

LCA Cyprus

Lisabona

LIS Portugal

Liverpool

LPL United Kingdom

London Heathrow

LHR United Kingdom

London-Luton

LTN United Kingdom

Lyon

LYS France

Madrid

MAD Spain

Malaga

AGP Spain

Milan Linate

LIN Italy

Munich

MUC Germany

Naples

NAP Italy

Nice

NCE France

Oslo

OSL Norway

Prague

PRG Czech Republic

Rhodes Island

RHO Greece

Rome

FCO Italy

Stockholm

ARN Sweden

Stuttgart

STR Germany

Tel Aviv

TLV Israel

Tenerife

TFS Spain

Timisoara

TSR Romania

Torino

TRN Italy

Valencia

VLC Spain
Content provided by Arrival Guide