Sibiu

Despre Sibiu

Un oras de o frumusete aparte, cu strazi pietruite si cladiri medievale, Sibiu se bucura de o popularitate in continua crestere. In anul 2007, orasul a fost numit Capitala Culturala Europeana, iar in 2011 a primit rating-ul maxim de trei stele in cunoscutul ghid de calatorii realizat de Michelin - Ghidul Verde Michelin. Publicatii internationale de profil au inclus Sibiu pe listele de calatorie in Europa, iar motivele sunt multiple de la arhitectura si muzee la numeroasele evenimente culturale si sportive.  

Cu o istorie de aproape 900 de ani, orasul a fost initial una dintre principalele asezari ale colonistilor sasi din zona. Cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania se afla in centrul Sibiului, multe dintre cladiri, piete, ziduri, chiar si turnuri de aparare din acea perioada putand fi vizitate. Intre anii 1692-1791 si 1850-1867, Sibiu a fost capitala Transilvaniei, ramanand pana in prezent unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din zona. Istoria orasului este strans legata si de inovatiile care au avut loc aici, de la prima scoala sau primul spital din Romania pana la prima fabrica de bere.

Bilete de avion Sibiu

In prezent, pe langa atractiile istorice, in Sibiu vei gasi o viata culturala dinamica, cu numeroase evenimente, intre care expozitii de arta, spectacole de teatru sau targuri. In secolul XIX, compozitori importanti precum Franz Liszt, Johan Strauss sau Johannes Brahms au concertat in Sibiu, acesta ramanand in continuare un oras al muzicii. Nu va fi dificil sa gasesti un concert live sau sa te bucuri de stiluri diferite de muzica, de la rock, jazz, pop la repertorii clasice. Daca esti pasionat de sport, in Sibiu sunt organizate in fiecare an o serie de evenimente importante de ciclism, automobilism, hard enduro si altele.    

Orasul poate fi punctul de plecare si pentru explorarea zonelor unice din imprejurimi. La vest, vei gasi Marginimea Sibiului, o zona etnografica deosebita, in sate pastrandu-se inca traditiile de odinioara, de la elegantul costum popular purtat de sarbatori pana la diversele obiceiuri de pe parcusul anului. In Muzeul Satesc Rasinari vei descoperi piese de ceramica si mobilier pictat, iar in Muzeul din Gales o colectie interesanta de costume populare.

Pornind din Sibiu, poti vizita si bisericile fortificate din zona, ridicate in secolele XII – XVI, acest tip de constructie regasindu-se in doar cateva locatii din Europa. In Transilvania, vei vedea peste 300 de biserici sasesti fortificate, o parte fiind incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Nu uita nici de spectaculoasa sosea Transfagarasan, numita cea mai frumoasa sosea din lume de cunoscuta emisiune britanica, Top Gear. In doar o ora de mers cu masina din Sibiu spre Cartisoara vei ajunge pe Transfagarasan. Intre obiectivele turistice aflate aici se numara Lacul Balea, Barajul si Lacul Vidraru si Cetatea Poenari.

RECOMANDARI

Bine de stiut

Transport public

Cand vine vorba despre orasul vechi, cel mai bine este sa-l vizitezi la pas pentu a descoperi arhitectura medievala specifica. Pentru distante mai mari, orasul dispune de o retea de autobuze eficienta cu trasee atat in oras, cat si spre statiunea montana, Paltinis. Biletul de autobuz poate fi cumparat de la chioscurile de bilete si de la automate sau poti opta pentru legitimatii de o zi sau de o saptamana.

Electricitate

230V/50Hz

Priza standard europeana

City connections

Stuttgart

STR Germany
Content provided by Arrival Guide