Iasi

Despre Iasi

Un oras incarcat de istorie, Iasi este gazda perfecta pentru turistii veniti in cautare de povesti si autentic romanesc. De-a lungul timpului, fosta capitala a Moldovei a cunoscut atat vremuri de neliniste, cat si perioade de dezvoltare extraordinara, devenind un punct de reper in ceea ce priveste inovatia in stiinta, arta si cultura. Cladirile cu o arhitectura impresionanta, numeroasele case memoriale, muzee si manastiri fac dovada unui trecut fascinant care merita descoperit pe indelete. 

Devenit un centru universitar important, Iasi este, in prezent, un oras modern, exuberant si plin de viata. Concertele, targurile si diversele spectacole sunt constant pe lista de optiuni de divertisment, iar restaurantele traditionale romanesti sau diversele baruri cu design contemporan suna tentant dupa o zi petrecuta explorand orasul la pas. Daca vrei sa te bucuri de o experienta autentica a orasului, nu uita de bucataria cu specific moldovenesc. Exista in Iasi numeroase restaurante unde poti savura o portie zdravana de sarmalute-n foi de vita, poale-n brau si placinte calde, abia scoase din cuptor.

Spiritualitatea ortodoxa este strans legata de istoria acestui loc, astfel ca, pe langa obiective cunoscute precum Palatul Culturii, in Iasi poti vizita si numeroase biserici si manastiri, unele dintre acestea foarte vechi, cu un trecut impresionant. Biserica Trei Ierarhi, Manastirea Golia si Catedrala Mitropolitana din Iasi nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau. Pentru cateva ore de relaxare in natura, cele mai potrivite destinatii sunt Gradina Botanica si Parcul Copou. 

Bilete de avion Iasi

RECOMANDARI

Bine de stiut

Transport public

Multe dintre obiectivele turistice importante ale orasului sunt accesibile la pas, iar pentru distante mai lungi, sistemul de transport public este o optiune convenabila. In Iasi, circula atat autobuze, cat si tramvaie care fac legatura intre zonele principale. Biletele trebuie achizitionate la chioscuri speciale inainte de imbarcare, iar validarea se face in interiorul mijlocului de transport.

 

Electricitate

220V / 50Hz

Priza standard europeana

Collegamenti per la città

Alicante

ALC Spagna

Amsterdam

AMS Olanda

Atene

ATH Grecia

Barcellona

BCN Spagna

Bordeaux

BOD France

Bruxelles

BRU Belgio

Bucarest

OTP Romania

Catania

CTA Italia

Cluj

CLJ Romania

Copenhagen

CPH Danimarca

Corfù

CFU Grecia

Dublino

DUB Irlanda

Frankfurt

FRA Germania

Helsinki-Vantaa

HEL Finlandia

Heraklion

HER Grecia

Ibiza

IBZ Spagna

Larnaca

LCA Cipro

Lione

LYS France

Lisabona

LIS Portogallo

Liverpool

LPL United Kingdom

London Heathrow

LHR United Kingdom

London-Luton

LTN United Kingdom

Madrid

MAD Spagna

Malaga

AGP Spagna

Milano - Linate

LIN Italia

Munich

MUC Germania

Napoli

NAP Italia

Nizza

NCE France

Oslo

OSL Norvegia

Palma di Maiorca

PMI Spagna

Prague

PRG Repubblica Ceca

Rodi

RHO Grecia

Rome

FCO Italia

Santorini

JTR Grecia

Siviglia

SVQ Spagna

Stoccarda

STR Germania

Stockholm

ARN Svezia

Tel Aviv

TLV Israele

Tenerife

TFS Spagna

Timisoara

TSR Romania

Torino

TRN Italia

Valencia

VLC Spagna

Zante

ZTH Grecia
Content provided by Arrival Guide